فهرست مطالب

 

طلاق به درخواست مرد در قانون کشور ایران از حقوق مرد است . با این توضیح که برای صدور حکم طلاق در مواردی که طلاق به درخواست مرد می باشد ؛ نیاز به ارائه دلیل از سوی مرد ندارد . بنابراین در این موارد حکم طلاق در هر صورت ولو به دلایل واهی از سوی دادگاه صادر می شود . این امر به لحاظ وضع ماده 1133 قانون مدنی است که طلاق را به عنوان یک حق برای مرد در نظر گرفته است.

اگر چه گفته شده که در طلاق به درخواست مرد نیاز به اثبات و ارائه دلیل نمی باشد ؛ اما در مرجله اجرای صیغه طلاق از سوی قانون گذار محدودیت هایی در نظر گرفته شده است که تاثیر قابل توجه ای بر انصراف آقایان از تقدیم دادخواست طلاق داشته است. با توجه به مقررات زوج بعد از اجرای حقوق مالی زوجه و انتقال نیمی از دارایی خود می تواند از دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق درخواست صدور طلاق نامه را نماید .

دفتر حقوقی وکیل نوری در موارد طلاق از طرف مرد ، به مراجعین به محاکم قضایی خانواده توصیه می نماید قبل از انجام هر اقدام قضایی ، سعی نمایید با وکیل خانواده تماس داشته باشید تا با ارائه مشاوره های لازم و در صورت تمایل اعطای وکالت نتیجه مطلوب تری را کسب نمایند .

مراحل طلاق به درخواست مرد

مراحل طلاق به درخواست مرد همانطور که شرح داده می شود دارای چندین مرحله متفاوت است . برای آشنایی بهتر با مراحل طلاق از طرف زوج شرح مختصری داده می شود . البته باید گفت شود که انجام هر کدام از مراحل برای ثبت و اجرای صیغه طلاق لازم و ضروری است و بدون آن قانون به دفاتر اجازه ثبت طلاق را نخواهد داد .

مراحل طلاق به درخواست مرد عبارت است از :

  1. مراجعه به دفاتر خدمات قضایی جهت ثبت دادخواست : در این مرحله دادخواست بایستی به خواسته صدور گواهی عدم سازش به پیوست سند ازدواج برای ارجاع به دادگاه محل اقامت زوجه ثبت گردد .
  2. ارجاع موضوع به داوری : در این مرحله هر یک از زوجین بایستی یکی از اقوام خود که دارای شرایط قانونی است را به عنوان داور به دادگاه معرفی نماید . داورها می بایست نظر خود را به صورت کتبی به دادگاه اعلام نمایند .
  3. پرداخت و یا توافق با زوجه در خصوص نحوه پرداخت حقوق مالی زن : زوج بایستی بعد از صدور حکم و قبل از مدت 3 ماه اعتبار حکم گواهی عدم سازش نسبت به پرداخت حقوق مالی زوجه مانند نحله ، مهریه و یا نفقه و اجرت المثل و از این قبیل اقدام نماید .
  4. مراجعه به دفاتر ثبت طلاق : بعد از اخذ حکم دادگاه مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش در صورت پرداخت حقوق مالی زوجه ، مرد می تواند جهت ثبت و اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه نماید و نسبت به ثبت صیغه طلاق اقدام نماید .

مراحل طلاق به درخواست مرد

دلایل طلاق به درخواست مرد چیست ؟

دلایل طلاق به درخواست مرد ، در قوانین ایران موضوعیت ندارد ؛ چرا که در قانون مدنی به طور مطلق به مرد حق طلاق اعطا شده است . از اینرو به استثناء مدارک هویتی و سند ازدواج و در صورت نیاز مدارکی مبنی بر پرداخت حقوق مالی و یا ابراء و یا بذل حقوق مالی از سوی زوجه ، دیگر نیاز نمی باشد که مرد برای درخواست طلاق استحقاق خود را نسبت به درخواست طلاق اثبات نماید .

طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن

طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن آیا امکان دارد ؟ این سوال معمولاً از سوی زوجه مطرح می شود که آیا مخالفت او در صدور حکم طلاق از طرف مرد تاثیری دارد ؟ پاسخ به این سوال منفی خواهد بود . چرا که بر مبنای قواعد فقهی و حقوقی ، زن دارای حقی مبتنی بر مخالفت با طلاق نمی باشد .

باید توجه داشت که مخالفت زن با طلاق به درخواست مرد ، می تواند موجب شود تا رسیدگی به طلاق از طرق مختلف ، طولانی تر شود . اما النهایه حتی اگر درخواست طلاق از طرف مرد ، بدون ارائه دلیل موجه صورت گرفته باشد ؛ باز هم حکم طلاق از سوی دادگاه خانواده صادر و در مرجع بالاتر ، تایید خواهد شد .

البته مکرراً گفته شد که مرد بدون پرداخت حقوق مالی زن از قبیل مهریه ، اجرت المثل ، نفقه و از این قبیل ، نمی تواند حکم طلاق را اجرا نماید و یا اینکه طلاق به درخواست مرد ، در صورتی که بدون دلیل موجهی از قبیل نشوز زن باشد ؛ موجب تحقق حق تصنیف اموال مرد برای زن  می شود .

حقوق زن در طلاق از طرف مرد

حقوق زن در طلاق از طرف مرد ، محدود به آثار مالی ناشی از ازدواج می شود . با انعقاد عقد نکاح ، زن مالک تمام مهریه تعیینی می گردد . از سوی دیگر مطابق با ماده 1106 قانون مدنی نفقه زن به عهده مرد است . همچنین زن می تواند برابر با ماده 336 قانون مدنی و تبصره آن ، در مقابل کارهایی که در منزل انجام می دهد از مرد مطالبه اجرت المثل نماید .

بنا به آنچه شرح گردید در زندگی مشترک به طور کلی زن دارای سه حق مالی از قبیل مهریه ، نفقه و اجرت المثل است  که در قانون مدنی و قانون حمایت خانواده احکام آن وضع گردیده است . البته در شرایطی که زن نتواند اجرت المثل دریافت نماید ؛ به جای آن به زن نحله تعلّق خواهد گرفت که از نظر قیمت با میزان اجرت المثل برابر خواهد بود .

حق دیگری که بر اساس بنده « الف » عقد نامه ، برای زن در نظر گرفته شده است ؛ مربوط به حق تصنیف اموال در زمان طلاق است . بر خلاف مهریه که در هر صورت ( ولو خیانت ) به زن تعلق می گیرد ؛ سه حق دیگر (نفقه، تنصنیف اموال و اجرت المثل ) فقط در صورت حصول برخی شرایط در زمان طلاق از طرف مرد ، به زن تعلق می گیرد .

در خصوص نفقه و تصنیف اموال مرد ، در زمان طلاق از طرف مرد ، فقط در صورتی به زن تعلق می گیرد که زن ناشزه نباشد . همچنین اجرت المثل در صورتی که درخواست طلاق از طرف مرد باشد ؛ زمانی به زوجه تعلق می گیرد که مرد نتواند ثابت کنند که زن به خواست خود و به قصد تبرع کارهای منزل را انجام داده است .

نکته ای که در خصوص حقوق زن در طلاق از طرف مرد باید به آن توجه داشت آن است که تمام حقوق زن باید در زمان اجرای صیغه طلاق پرداخت شود . بنابراین بدون پرداخت حقوق مالی زوجه ، سردفتر، دفترخانه ثبت طلاق نمی تواند صیغه طلاق را جاری و ثبت نماید .

معایب طلاق از طرف مرد

معایب طلاق از طرف مرد بیشتر مربوط به تکلیف زوج مبنی بر پرداخت آثار مالی ناشی از زوجیت می شود . با این توضیح که در طلاق به درخواست مرد حقوق مالی بیشتری به زن تعلق می گیرد . یکی از این حقوق مالی مربوط به حق تصنیف اموال در حق زوجه در صورت تقدیم دادخواست طلاق از طرف مرد است . برابر با بند ( الف ) سند نکاحیه در صورتی که درخواست طلاق از طرف مرد باشد او باید نصف اموال خود را به زوج بدهد .

مدارک لازم برای طلاق به درخواست مرد

مدارک لازم برای طلاق به درخواست مرد

مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد با توجه به آنکه مرد برای طلاق نیاز به ارائه دلیل ندارد ؛ معمولا صرفاً محدود به چند مورد می شود که در تمام دادخواست های طلاقی که از سوی مرد ارائه و ثبت می شود ؛ ثابت هستند . لذا مدارک لازم در طلاق به درخواست مرد عبارت است از :

قانون جدید طلاق به درخواست مرد سال 1404

قانون جدید طلاق از طرف مرد در سال 1404 تغییرات قابل توجه ای نسبت به مواد قانون مدنی در باب طلاق و یا قانون حمایت خانواده ایجاد ننموده است . اگر چه سابقاً به صرف اراده و خواست مرد ، او با مراجعه به یکی از دفاتر طلاق و ازدواج می توانست نسبت به مطلقه نمودن زوجه اقدام نماید و این امر موجب سوء استفاده های متعددی گردید و نیز با عنایت به آنکه این نوع طلاق از روی عصبانیت صورت می گرفت و به تبع بعد از مدتی موجب رجوع زوج می گردید ؛ سبب بی نظمی های متعددی در حوزه ثبت احوال گردیده بود .

لذا با تصویب قانون اطلاح موادی از قانون مدنی و برابر با ماده 3 قانون فوق الذکر ، با ایجاد تغییراتی در ماده 1133 قانون مدنی که اجرای حق طلاق از طرف مرد را منوط به رعایت شرایط مقرر قانون اعلام نمود ؛ بنابراین دیگر دفاتر ازدواج و طلاق نمی توانند بدون حکم دادگاه صیغه طلاق را جاری و ثبت نمایند .

نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد

خواهان : آقای علی میری فرزند علی …………. به نشانی ……………………… ( اسامی تمثیلی است . )

خواهان : خانم مهوش احمدی فرزند محسن ……… به نشانی ………………. ( اسامی تمثیلی است . )

خواسته : درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش

شرح دادخواست

ریاست محترم دادگاه خانواده دو مجتمع قضایی خانواده دو تهران

با سلام و عرض ادب

احتراماً به استحضار مقام محترم می رساند : اینجانب به موجب عقدنامه پیوست دادخواست در سال 1372 با مهریه ……. اقدام به ازدواج با خوانده نمودم و دارای یک فرزند مشترک بنام محدیث، سه ساله می باشیم . حدوداً مدت یک سال است که به جهت دخالت های خانواده همسرم با ایشان دچار اختلاف گردیدم. متاسفانه علی رغم گذشت و سعی در بهبود وضعیت موجود ، به لحاظ ناسازگاری خوانده و ترک منزل مشترک از سوی مشارالیه، موفقیتی در این خصوص حاصل نگردیده است .

نظر به آنکه ادامه وضعیت موجود موجب افزایش اختلافات و تاثیر نامطلوب آن در آرامش و سلامت روحی خانواده، دارد ؛ لذا تصمیم به جدایی از خوانده محترم را دارم . بنا به آنچه توصیف گردید ؛ برابر ماده 1133 قانون مدنی از مقام محترم درخواست صدور حکم به شرح خواسته را دارم .

سوالات متداول

این نوع طلاق را طلاق رجعی می نامند . این نام به علت آن است که مرد می تواند در مدت عده به زن رجوع نماید . در اینصورت طلاق باطل خواهد شد .

با عنایت به آنکه در این نوع نیاز به اثبات علت و چرایی درخواست طلاق نیست . معمولاً پروسه طلاق از طرف مرد طولانی نخواهد بود .

برای درخواست طلاق اعم از آن که از طرف زوج باشد و یا زوجه باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید .

دلایل خاصی برای ثبت دادخواست طلاق به درخواست مرد نیست . چرا که طلاق حقی است که قانون گذار برای مرد در نظر گرفته است . البته برای اجرای صیغه طلاق حتما باید حقوق مالی زوجه از سوی زوج پرداخت شود .

این نوع طلاق را طلاق رجعی می نامند . این نام به علت آن است که مرد می تواند در مدت عده به زن رجوع نماید . در اینصورت طلاق باطل خواهد شد .

با عنایت به آنکه در این نوع نیاز به اثبات علت و چرایی درخواست طلاق نیست . معمولاً پروسه طلاق از طرف مرد طولانی نخواهد بود .

برای درخواست طلاق اعم از آن که از طرف زوج باشد و یا زوجه باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید .

دلایل خاصی برای ثبت دادخواست طلاق به درخواست مرد نیست . چرا که طلاق حقی است که قانون گذار برای مرد در نظر گرفته است . البته برای اجرای صیغه طلاق حتما باید حقوق مالی زوجه از سوی زوج پرداخت شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *